مهمترین الگوریتم های گوگل و بررسی آنها

ابتدا با بحث درباره چیستی الگوریتم های گوگل شروع می کنیم. این مسئله بسیار پیچیده است و هر روز از روز قبل پیچیده تر می شود زیرا گوگل تلاش می کند تا بر اساس نیاز خود الگوریتم های خود را توسعه دهد.
هنگامی که موتورهای جستجو برای اولین بار فعالیت خود را آغاز کردند، روش های آسانتری داشتند تا بتوانند برای رتبه بندی سایت ها تصمیم گیری کنند و حتی در اوایل تکیه اصلی الگوریتم های گوگل تنها بر روی کلمات کلیدی بود. در واقع تگ meta keywords به موتورهای جستجو می گفت که چه صفحه ای را برای نمایش انتخاب کنند.

همانطور که گوگل تکامل یافته است، مهندسان آن برای ایجاد نتایج جست و جو بیشتر به کاربران توجه کردند و راه هایی را برای جلوگیری از تقلب صاحبان سایت ها به وجود آورده و به روش های دیگر برای نشان دادن صفحات مرتبط در نتایج اول سرچ توجه کردند. این روزها الگوریتم های جدید به صد ها مورد نگاه می کند و از آنها برای رتبه بندی بهتر استفاده می کنند.

در گذشته، الگوریتم های گوگل بسیار متفاوت بودند. اگر سایت شما برای یک کلمه کلیدی خاص در جایگاه اول قرار می گرفت، ممکن بود آن رتبه تا آپدیت بعدی یعنی هفته ها و ماه ها تغییری نکند. اما همه این اتفاقات با راه اندازی “کافئین” در سال 2010 تغییر کرد. از آن زمان که کافئین راه اندازی شد، نتایج موتورهای جستجو چند بار در روز تغییر می کرد نه هر چند هفته یا حتی چند ماه یک بار.

امروزه گوگل بیش از 600 تغییر در الگوریتم خود را در عرض یک سال ایجاد می کند. طی این سال ها هر گاه گوگل یک تغییر جدی به وجود می آورد طی اعلامیه ای آن را بیان می کند و هر کس در جهانِ اینترنت فعال است، تلاش می کند تا تغییرات را ترک کند و استفاده از آنها را به نفع خود انجام دهد. پنج نمونه از بزرگترین تغییراتی که در چند سال گذشته اتفاق افتاده،الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن، الگوریتم فرد، الگوریتم مرغ مگس خوار و الگوریتم کبوتر است. در ادامه یک به یک با این الگوریتم ها آشنا شده و روند تغییراتشان را برایتان شرح می دهیم.

الگوریتم پاندا چیست؟

 

پاندا اولین بار در 23 فوریه 2011 راه اندازی شد و کارشناسان آن را یک معامله بزرگ دانستند. پاندا سعی داشت سایت های باکیفیت بالا را در نتایج جستجو بهتر نشان دهد و رتبه سایت هایی را که ممکن است با کیفیت پایین تر باشند، کاهش دهد.

وقتی پاندا برای اولین بار فعالیت خود را شروع کرد، بسیاری از جستجوگرها در انجمن فکر می کردند که این الگوریتم سایت هایی را با الگوهای backlink  غیر عادی هدف قرار داده است. با این حال، به نظر می رسد که بک لینک ها به احتمال زیاد بخشی مهمی از الگوریتم پاندا نیستند و همه چیز به کیفیت سایت باز می گردد. اگر جواب سوال بک لینک چیست را نمیدانید می توانید به لینک مشخص شده در متن مراجعه کنید.

پاندا تمایل دارد به صورت موضوعی، خود سایت را مورد بررسی قرار دهد به این صورت که گوگل کل سایت را بررسی کرده و تنها در برخی موارد، به سراغ فقط یک بخش از یک سایت مانند یک وبلاگ خبری یا یک زیر دامنه خاص می رود.

نکته مهم در مورد پاندا این است که هیچ کس نمی داند تمام عواملی که گوگل در تعیین کیفیت سایت شما از طریق پاندا انجام می دهد، چیست. اما می توان گفت چند عامل وجود دارد که به طور گسترده ای به عنوان موارد مهم در الگوریتم پاندا مورد توجه قرار می گیرد:

  • صفحات بی کیفیت:

صفحه بی کیفیت صفحه ای است که هیچ ارزشی برای خواننده ایجاد نمی کند. این لزوما به این معنی نیست که یک صفحه باید حتما تعداد مشخصی از کلمات کلیدی با خود به همراه داشته باشد اما اغلب صفحاتی که نتوانند این کلمات کلیدی را رعایت کنند، از نظر پاندا بی ارزش شناخته می شوند. اگر تعداد زیادی از صفحات در سایت شما نتواند استانداردهای محتوای با کیفیت را رعایت کند، الگوریتم پاندا ممکن است تعیین کند که سایت شما کم کیفیت هستند.

  • محتوای تکراری

محتوای تکراری ممکن است سبب شود که سایت شما توسط الگوریتم پاندا به عنوان یک سایت با کیفیت پایین به چشم بیاید. در واقع شما در سایت خود یک وبلاگ دارید و با مقالاتی که از منابع دیگر گرفته شده است، آن را پر می کنید. این که گوگل متوجه شود شما خود تولید کننده محتوا نیستید بسیار بد است و اگر الگوریتم ببیند که بخش بزرگی از سایت شما از محتوای موجود در سایت های دیگر تشکیل شده است، به ضرر شما تمام خواهد شد.

یک مثال: برای سایتی است که تعداد زیادی از محصولات را برای فروش گذاشته است و ممکن است هر محصول دارای یک صفحه جداگانه برای هر رنگ و اندازه باشد. در واقع همه این صفحات اساسا یکسان هستند و اگر یک محصول در 20 رنگ متفاوت بوده و هر کدام از آنها دارای 6 اندازه باشند، این بدان معنی است که شما 120 صفحه برای یک محصول دارید که تقریبا با هم یکسان هستند. در حال حاضر، تصور کنید که شما فروش 4،000 محصول را در دستور کار خود قرار داده اید. این بدان معنی است که شما تقریبا نیمی از یک میلیون صفحه را در فهرست گوگل به دست آورید.

  • محتوای کم کیفیت

از دید الگوریتم پاندا محتوایی عمیق و مفید نیست که نتوانند خوانندگان را جذب کرده و سبب شود آنها زمان بیشتری در سایت بگذرانند و مطالب را مطالعه کنند. عوامل دیگری نیز وجود دارد که احتمالا در الگوریتم پاندا نقش دارند. گلن گیب اخیرا یک مقاله عالی در مورد ارزیابی سایت هایی که تحت تأثیر به روز رسانی پاندا قرار گرفته اند، نوشته است. بر اساس این مقاله گوگل الگوریتم پاندا را تقریبا ماهانه تجدید می کند اما زمانی آن را اطلاع رسانی می کند که تغییرات بسیار زیاد باشند.

که الگوریتم پاندا تجدید می شود، به این معنا ست که Google نگاه جدیدی به هر سایت دارد. اگر سایت شما توسط پاندا مورد بررسی قرار گرفته باشد و شما پیش از آن تغییراتی مانندحذف صفحه بی کیفیت و محتوای تکراری انجام داده باشید، احتمالا با تغییر و تحولاتی در رتبه بندی مواجه می شوید.

الگوریتم پنگوئن چیست؟

 

الگوریتم پنگوئن ابتدا در تاریخ 24 آوریل 2012 راه اندازی شد. هدف پنگوئن این است که اعتماد را در سایت هایی که با ایجاد لینک های غیر طبیعی رشد کرده اند، کاهش دهند تا بتوانند در نتایج  بهترین سایت ها را معرفی کند. در حالی که تمرکز اصلی پنگوئن بر روی لینک های غیر طبیعی است، می توان عوامل دیگری نیز وجود داشته باشد که بر روی یک سایت تأثیر گذار است.

چرا لینک ها مهم هستند؟

بک لینک مانند رای دادن به سایت شما است. اگر یک سایت به سایت شما لینک شده باشد، این یک توصیه برای سایت شما محسوب می شود همچنین اگر یک سایت کوچک و نامعلوم به شما لینک داده باشد، ارزش آنچنانی برای شما ایجاد نمی کند. با این حال، اگر شما می توانید تعداد زیادی از این رای گیری های کوچک را دریافت کنید، آنها واقعا می توانند برای شما تفاوت ایجاد کنند. به همین دلیل، در گذشته، جستجوگرها سعی می کنند تا از هر منبع احتمالی پیوندهای متعددی پیدا کنند.

در حالی حاضر ما دقیقا نمی دانیم که الگوریتم های پنگوئن چه عواملی را در نظر می گیرند، آنچه ما می دانیم این است که این نوع لینک دهی با کیفیت پایین نتیجه خوبی به همراه نداشته و الگوریتم در حال تلاش برای شناسایی آنها است.

 

چگونه از آسیب های الگوریتم پنگوئن رها شوید؟

پنگوئن یک فیلتر درست مثل پاندا است. بدان معنی که الگوریتم بارها و بارها اجرا می شود و سایت ها با هر بار اجرا دوباره ارزیابی می شوند. برای رهایی از آسیبهای الگوریتم پنگوئن، شما نیاز به شناسایی لینک های غیر طبیعی که به سایت شما اشاره دارند، هستید و یا باید آنها را حذف کنید یا اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، می توانید از Google بخواهید که با استفاده از ابزار Disavow دیگر آنها را حساب نکند. سپس، دفعه بعد که پنگوئن به روزرسانی می شود، اگر شما در انجام تمیز کردن لینک های غیر طبیعی خود به اندازه کافی خوب کار کرده باشید، اعتماد Google را دوباره به دست خواهید گرفت.

  

مهم است که توجه داشته باشیم هنگامی که سایت ها از آسیب پنگوئن رهایی می یابند، اغلب به یک باره به رتبه بندی بالای بالا نمی روند، زیرا رتبه بندی بالایی که پیش از این داشتند، براساس قدرت لینک هایی است که در حال حاضر غیر طبیعی محسوب می شوند.

منبع مطلب:آشنایی با مهمترین الگوریتم های گوگل و بررسی آنها